IMG_2372Mijn naam is Edgar Nijman, ik ben de oprichter van de Cultuuronderneming. Dé aanbieder van zakelijk advies in de culturele sector. Na ervaring in accountantswerk, commerciële mediabedrijven en culturele organisaties ben ik op 16 februari 2015 voor mijzelf begonnen. Mijn ervaring en kwaliteiten liggen in het zakelijke aspect van creatieve bedrijven. Voorbeelden van projecten waar ik met veel plezier aan heb gewerkt zijn:
• (Interim) Financieel Management
• Uitvoeren of aansturen van complexe (project) administratie, planning en control cyclus
• Opstellen van begrotingen, projectaanvragen
• Schrijven van beleidsmatige stukken van zakelijke aard
• Bedrijfsvoeringsvraagstukken
• Projectmanagement bij software-implementatieprocessen (business intelligence pakketten)
Meer informatie over mijn kwaliteiten en werkervaring kun je vinden op mijn LinkedIn pagina of download mijn Curriculum Vitae.

Je kunt ook contact opnemen via deze knop:[maxbutton id=”1″]

 

Biografie:
Mijn naam is Edgar Nijman (1975) en ik studeerde in 2000 af aan de Hogeschool voor Economische Studies te Amsterdam in de richting Accountancy. Na mijn afstuderen werkte ik als accountant bij PricewaterhouseCoopers, alwaar mijn keuze voor cliënten een duidelijke voorkeur vertoonde voor bedrijven en organisaties in de media- en entertainmentbranche. Na 3 jaar kwam de overstap naar Joop van den Ende theaterproducties waar ik als Assistent Financial Manager de beginselen van financieel management tot mij nam. Na een overstap naar Sony Music Entertainment in 2007, koos ik in 2009 voor de culturele sector en ging als Manager Financiën en Bedrijfsvoering bij het Residentie Orkest werken, om in 2014 bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst aan te treden in diezelfde functie. In 2015 heb ik de Cultuuronderneming opgezet. Een organisatie die zich bezig houdt met zakelijk advies voor de culturele sector.
Vanaf februari 2015 is Edgar zakelijk leider van stichting Eureka en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de zakelijk kant van stichting Eureka. Daarnaast is Edgar bestuurslid bij uit de kunst in Castricum en penningmeester van de brassbandcommissie van muziekvereniging Emergo te Castricum.