Blog: Even voorstellen

Beste Lezer,

De Cultuuronderneming is van start gegaan. Wekelijks komt op deze plaats een blogpost over mijn ervaringen in de culturele sector. Nu eerst maar eens eentje schrijven over mijzelf.

Hallo lezer, ik ben dus Edgar Nijman, 39 jaar oud en woonachtig in Castricum. Ik ben de enige kracht (op kater Miko  na) achter de Cultuuronderneming. Een organisatie die ik heb opgezet om zakelijk advies aan de culturele sector te bieden. Op deze site zie je alle diensten die ik aanbied en ook veel informatie over hoe zo’n projectfinanciering nou in zijn werk gaat. Hoewel nog niet alles af is, toch al een pittige schets van hoe het moet worden.

Maar wie is nu die Edgar die achter deze website zit.

Miko is de medewerker van de maand Januari
Miko is de medewerker van de maand Januari

Zoals gezegd: Edgar Nijman, 39 jaar en woonachtig in Castricum. Vanaf de lagere school geinteresseerd in toneelspelen en muziek maken. Na de Havo een keuze moeten maken tussen wat leuk zou zijn (kleinkunst op de toneelschool) of wat ik goed kan (economie en handelswetenschappen). Uiteindelijk heb ik gekozen voor de HEAO en dan specifiek de accountancy (feitelijk omdat dit de enige richting was die alleen Engels als vreemde taal had, terwijl de andere richtingen frans, duits of spaans vereisten). Na een bijzonder leuke studententijd ben ik bij PricewaterhouseCoopers gaan werken als assistent register accountant. Mijn klantenpakket was direct al een vrolijke mix tussen entertainment en media bedrijven. Logischerwijs trok ik dus na mijn werk aldaar naar Joop van den Ende theaterproducties om het vak van financieel manager te leren. Na 3 mooie jaren, een tijdje bij SonyMusic gezeten, om uiteindelijk de overstap naar de culturele sector te maken en bij het Residentie Orkest te gaan werken. Toen ik vorig jaar weer wat dichter bij huis zocht, kwam ik bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst terecht. In deze laatste functie heb ik bijzonder veel projectbegrotingen gezien en geanalyseerd.

Naast mijn werkzame leven ben ik ook privé betrokken bij cultuur. Heel specifiek de Castricumse cultuur. Als lid van de fanfare en brassband van muziekvereniging Emergo. Een gezellige club mensen waar ik wekelijks met veel plezier afwisselend de F-hoorn en de alt-hoorn oppak. Ook ben ik betrokken bij bestuurlijke taken en allerhande zaken zoals bijvoorbeeld de organisatie van het  2jaarlijks muziekkamp voor de jeugd. Bestuurlijk ben ik onlangs aangesloten bij het bestuur van de stichting Uit de kunst in Castricum. Een club die jaarlijks een breed cultuurfestival in de natuur van Castricum organiseert.

Zo, dit is ongeveer mijn bestaan in een notendop. Mocht je nog vragen hebben, zet ze in de reacties of neem contact met me op (bijvoorbeeld via twitter). Een belangrijk onderdeel van deze website zal deze blog worden, alwaar wekelijks een bijdrage te verwachten valt. Minder persoonlijk dan deze hier, maar wel vanuit mijzelf geschreven. Mocht je hier suggesties voor, meld het me direct!

Voor nu alvast dank voor het lezen. En hopelijk tot ziens op één van de andere pagina’s of bij een volgend blog.

Vriendelijke groet

Edgar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *